Hoe kan ik je helpen

 

Hoe kan ik je helpen

Tijdens het eerste gesprek gaan we samen je algehele leefstijl doornemen en dát bespreken waar jouw hulpvraag over gaat. Samen zullen we al wat haalbare doelen opstellen om mee aan de slag te gaan tot aan het vervolgconsult waar we weer nieuwe doelen zullen opstellen.

Ik vind het heel belangrijk om dit in overleg te doen, want je weet tenslotte zelf het beste wat haalbaar is in jouw leven.

Afhankelijk waar je hulpvraag ligt, ga ik je vragen een eetdagboek, een beweegdagboek, een slaapdagboek of klachtendagboek bij te houden, zodat ik goed inzicht krijg in jouw situatie en hele gerichte adviezen kan geven. Een gezonde leefstijl omvat namelijk veel meer dan alleen maar kijken naar de voeding.

Door steeds stap voor stap kleine, haalbare doelen op te stellen, is de slagingskans op het uiteindelijke hoofddoel heel groot, ook op de lange termijn. Bij een eventuele terugval, help ik je je goede leefstijl weer op te pakken, je hoeft het tenslotte niet alleen te doen.

Ik maak een lichaamsanalyse met de Tanita weegschaal en zo kijken we naar je gewicht, BMI, vet%, vocht%, spiermassa, metabolische leeftijd en het visceraal vet (vet om de organen). Dit zet ik vervolgens in een overzichtelijk schema, zodat we dit steeds met elkaar kunnen vergelijken.

Samen bekijken we hoeveel consulten je ongeveer nodig zult hebben en hoe frequent we elkaar zullen zien.

Kijk hiervoor ook op mijn pagina Tarieven en vergoedingen.