De leefstijlcoach

De leefstijlcoach:

Een hele mooie aanvulling en/of verdieping op het diëtistenvlak is het stukje leefstijl.
In mijn ogen zou iedere leefstijlcoach ook diëtist moeten zijn om beter het stuk voeding te snappen.

Er zijn zoveel meer factoren van belang bij ziekte, klachten, gezonder worden of juist gezond blijven, dan alleen voeding:

Dat sporten/bewegen belangrijk is, weten we meestal wel, maar soms wordt er heel ingewikkeld over gedaan of gedacht.
Ik wil je graag laten zien dat het niet perse ingewikkeld hoeft te zijn en dat je letterlijk met kleine stapjes toch bij je doel kan komen. Je doet er misschien wat langer over, maar dan is de kans ook groter dat je het op de lange termijn volhoudt. Niet alles of niets (van 5x per week naar de sportschool, tot helemaal niet meer gaan, omdat het niet vol te houden is), maar een mooie balans vinden in dat wat haalbaar is nu en op de lange termijn voor een blijvend resultaat.

Ook van slapen weten we wel dat dit belangrijk is, maar hoe lang slapen is nu eigenlijk goed? En hoe is de kwaliteit van je slaap? Wat kun je eraan doen om dit te verbeteren? En waarom is dit allemaal eigenlijk zo belangrijk? Wat gebeurt er allemaal in je lichaam en geest tijdens het slapen? En waar is dat goed voor?
Ook bij dit stukje kan ik je helpen en antwoord geven op al deze vragen. Ook bij onregelmatige diensten kan ik je helpen je zo goed mogelijk hierbij te voelen, door een juist ritme aan te nemen over de dag en de nacht en ook eventueel je voeding hierop aan te passen.

Het stuk stress/spanning/ontspanning neem ik ook graag met je door, omdat het ook heel belangrijk is dat dit een beetje in balans is, voor zover we daar zelf invloed op hebben.

Bij veel van deze onderwerpen komt ook time-management kijken. Dit klinkt lastig, maar daar help ik je bij.
Op een gegeven moment zul je merken dat je voor alle energie die je hebt gestopt in het veranderen/verbeteren van je leefstijl, je daar ook weer energie voor terug krijgt!
Je kunt meer vitaliteit ervaren, meer zin krijgen om dingen te ondernemen, fris je dag starten en deze voldaan afsluiten.
Een mooie balans in je leefstijl waarin je jezelf ook wel eens wat mag gunnen/toestaan, op welk gebied jij dat dan ook maar wil.

Bij dit alles wil ik je heel graag helpen/coachen:
Je doet het zelf, maar je staat er natuurlijk niet alleen voor!! Iets zelf doen is niet hetzelfde als het alleen moeten doen.